Reprezentanţii Poliţiei Române au efectuat, miercuri, o razie printre şoferii care oferă servicii de taximetrie în preajma celor mai importante aeroporturi din ţară.

Au fost verificaţi taximetriştii de la aeroporturile din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Bacău şi Iaşi. Iar din 137 de taximetrişti verificaţi, 57, respectiv 41,6%, au fost sancţionaţi contravenţional.

Conform poliţiştilor, acţiunea a urmărit descoperirea taximetrelor pirat, verificarea funcţionării corecte a aparatelor de taxat, diminuarea concurenţei neloiale şi a modului în care sunt respectate prevederile legale ce reglementează activitatea de taximetrie.

Din totalul sancţiunilor, 10 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 47 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

În urma controlului efectuat în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă a fost depistat un autovehicul condus de un bărbat de 58 de ani care efectua transport de persoane în regim taxi. Echipa de control a constatat că autovehiculul avea inspecţia tehnică periodică expirată, emitea noxe peste limita legală şi avea caroseria degradată. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.595 de lei, iar poliţiştii au sesizat autoritatea de autorizare pentru a dispune măsuri de suspendare a autorizaţiei taxi.

Tot în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă a fost depistat un alt autovehicul, condus de un bărbat, de 26 de ani, care efectua transport de persoane în regim taxi. La controlul efectuat s-a constatat că autovehiculul avea inspecţia tehnică periodică expirată, anvelopele uzate şi defecţiuni la sistemul de lumini. Şoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.595 de lei, de asemenea fiind sesizată autoritatea de autorizare pentru a dispune măsuri de suspendare a autorizaţiei taxi.

La Iaşi, poliţiştii au depistat un bărbat, de 50 de ani, în timp ce transporta clienţi fără a pune în funcţiune aparatul de taxat. Şoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Poliţiştii anunţă că vor continua acţiunile pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie şi în perioada următoare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version