Specialiştii de la TomTom, cel mai mare comerciant de produse GPS şi de navigaţie, au dat publicităţii topul pe 2016 al oraşelor cu cel mai aglomerat trafic.

foto: Jean-Mihai- Pâlșu

Iar din punctul de vedere al Bucureştiului, situaţia devine din ce în ce mai complicată. Capitala României se află pe un neonorant loc 5, stabilindu-se că bucureştenii pierd cu 50% mai mult timp decât ar fi normal în trafic.

Mai mult, cifra e în creştere faţă de 2015 cu 7%, iar capitala României nu este cu mult mai prejos decât oraşele dinaintea ei, chiar dacă în Mexico City, liderul clasamentului, se pierde cu 66% mai mult timp în trafic decât ar fi normal.

La orele de vârf ale dimineţii, timpul petrecut în traficul bucureştean creşte cu 90% faţă de cifra normală, iar seara, timpul petrecut în trafic aproape se dublează.

Situaţia devine alarmantă când vorbim de blocajele înregistrate la orele de vârf ale serii, Bucureştiul ocupând locul 3 din acest punct de vedere, după Mexico City şi Bangkok.

Specialiştii TomTom au analizat situaţia din 390 de oraşe din 48 de ţări de pe întreg Globul Pământesc, iar statistică a scos la iveală faptul că cel mai lejer trafic se înregistrează în oraşe precum Knoxville şi Dayton (ambele SUA), Katowice (Polonia), Konya (Turcia) şi Curitiba (Brazilia).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version