Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ:  Liderii Coaliției PNL-PSD-UDMR se întâlnesc din nou, după două săptămâni de la ultima ședință / Rotativa la guvernare, remanierea unor miniștri și rectificarea bugetară / 

Breaking News:

CFR a desemnat câștigătorii licitației pentru 5 loturi de treceri la nivel cu calea ferată

CFR Infrastructură a desemnat, marți, câștigătorii licitației pentru repararea și întreținerea trecerilor la nivel cu calea ferată – loturile 7 Galaţi și 8 Constanţa, în valoare totală de 192,195 milioane lei, fără TVA.

Licitaţia a fost lansată pentru 8 loturi, iar pentru o parte dintre ele au fost anunțați câștigătorii în cursul zilei de luni. 

Arcada Company va prelua trecerile la nivel cuprinse în loturile 7 şi 8, iar pentru fiecare dintre ele valoarea acordului cadru este de circa 96 milioane de lei, fără TVA.

Luni, 1 august, CFR a anunţat ofertele desemnate câştigătoare pentru loturile 3 (Timişoara), 4 (Cluj) şi 6 (Iaşi), cu o valoarea financiară totală de 291,392 milioane lei, fără TVA.

Loturile 3 și 4 au fost câștigate de Asocierea Europan Prod (lider) – Construcții Complexe Buzău-Construcții Feroviare Drumuri Poduri. Valoarea acordului-cadru pentru fiecare dintre ele este de circa 97,121 milioane de lei, fără TVA.

Lotul 6 a fost câștigat de compania Construcții Complexe Buzău, cu o ofertă de 97,150 milioane de lei, fără TVA.

„Scopul lucrărilor de întreţinere şi reparaţie a trecerilor la nivel cu calea ferată este înlocuirea elementelor componente ale trecerii la nivel şi ale suprastructurii căii, în vederea eliminării restricţiilor de viteză şi aducerii liniei în parametrii de exploatare proiectaţi, lucrări care vor contribui în mod direct la creşterea gradului de confort şi de siguranţă pentru transportul feroviar şi, implicit, pentru transportul rutier, prin realizarea inclusive a planeităţii zonei carosabile a trecerilor la nivel cu calea ferată”, precizează CFR Infrastructură.

Acordurile-cadru se vor derula pe o perioadă de 4 ani și au ca obiectiv stabilirea termenilor şi condiţiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări (contractele subsecvente de lucrări, care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate).

Trecerea de la Mihăilești, la modernizare

Pe de altă parte, a intrat la modernizare trecerea la nivel cu calea ferată de la Mihăești, km CF 278+486, situată între gările Băbeni-Govora, la intersecția liniei feroviare Piatra Olt-Podu Olt cu drumul comunal DC123A, care face legătura cu DN64. Până în noiembrie, aceasta va avea montată o instalatie de semnalizare automată (avea doar indicatoare rutiere), plus șine și traverse noi, precum și limitatoare de avertizare.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv