Conducerea CFR Călători a anunţat, joi dimineaţa, că 45 de trenuri încă au întârzieri din cauza protestului sindicaliştilor care a dat peste cap traficul de miercuri.

“La această oră, trenurile de călători circulă fără întreruperi, însă 45 dintre ele vor ajunge cu întârzieri la destinaţie. Vorbim de un procentaj de circa 3%, în condiţiile în care joi sunt programate să circule, în total, în jur de 1.200 de trenuri. Aceste întârzieri la destinaţie apar ca urmare a opririi spontane a lucrului din cursul zilei de 22 martie”, a fost mesajul transmis de şefii CFR Călători.

În plus, aceştia au recunoscut că joi, la ora 13.00, la sediul CFR Călători are loc o nouă întâlnire cu sindicaliştii pentru negocierea contractului colectiv de muncă pe sezonul 2017-2018.

Propunerea Administraţiei CFR este ca “clasele de salarizare să se reaşeze pentru funcţiile de bază de execuţie, cu posibilitatea de diferenţiere în funcţie de complexitatea şi de volumul de muncă. De asemenea, vrem ca salariile de la baza grilei să se majoreze cu un procent mai mare faţă de cele de la funcţiile de conducere”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version