CFR Călători reia transportul pe ruta Curtea de Argeș – Pitești, cu 4 trenuri, începând de duminică, 1 noiembrie. Distanța tur – retur va fi parcursă în circa 50 de minute.

tren curtea de arges

Trenurile vor deservi locuitorii localităţilor din parcurs – Curtea de Argeş, Băiculeşti, Merişani, Bascov, C.I.L. și Piteşti Nord -, asigurându-le legătura cu Bucureştiul şi cu alte localități de pe harta feroviară a județelelor Argeş, Olt, Dolj şi Dâmbovița.

Garniturile vor circula în regim Regio pe ruta Curtea de Argeș – Piteşti și retur. Din Pitești se vor detașa/ataşa trenurilor IR aflate în circulație pe ruta Pitești – București Nord și retur.

Tarifele vor fi de tren Regio pentru călătorii urcaţi/coborâţi  în/din staţiile Curtea de Argeş, Băiculeşti, Merişani, Bascov, C.I.L. și Piteşti Nord, având ca destinaţie/plecare staţia Bucureşti Nord.

Cu aceste trenuri IR pot călători și pasagerii cu abonamente valabile la tren Regio, urcaţi/coborâţi în/din stațiile Curtea de Argeş, Băiculeşti, Merişani, Bascov, C.I.L. şi Piteşti Nord având ca destinație/plecare staţia Bucureşti Nord.

Preţuri

Pe ruta Curtea de Argeș – Pitești un bilet la clasa a 2-a costă 5,5 lei, un abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii este 115,50 lei iar abonamentul lunar pentru elevi și studenți, 57,75 lei, deoarece se aplică reducerea de 75%.

În punctele de oprire Curtea de Argeş, Băiculeşti, Merişani, Bascov, C.I.L. şi Piteşti Nord, unde CFR Călători nu are case de bilete, călătorii au obligaţia să-şi procure biletele de la conductorul de tren, care va aplica tariful de la casa de bilete.

În ultima perioadă, CFR Călători a reluat circulația pe 8 rute:

Golești – Câmpulung – Parcul Krețulescu,

Alexandria – Zimnicea, Caracal – Corabia,

Târgoviște – Pietroșița,

Timișoara Nord – Jimbolia,

Târgu Neamț – Pașcani,

Sighișoara – Odorhei,

 Remetea Mică – Timişoara Nord.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version