Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

CFR Marfă vinde Hotelul Express, pentru a restitui statului ajutorul ilegal primit în 2013

CFR Marfă vinde Hotelul Express situat în centrul stațiunii Predeal, în acțiunea de valorificare a tuturor activelor care nu au o utilitate directă în activitatea de exploatare, pentru a returna statului ajutorul ilegal primit în urmă cu 11 ani.

Integrat în circuitul turistic, in 2014, și clasificat la 3 stele, hotelul este compus din 23 de camere duble, 4 apartamente și 2 camere triple, cu un restaurant ce poate găzdui până la 60 de persoane, o bucătărie complet echipată, o sală de conferințe cu o capacitate de 60 de locuri, o sală de fitness și spații administrative.

Cu o structură arhitecturală de aproximativ 2.500 mp de tip demisol+parter+2 etaje+mansardă, hotelul poate fi o destinatie potrivita pentru vacante individuale, tabere sau intalniri de afaceri. Sala de conferinte poate sustine organizarea de workshop-uri, congrese, training-uri, sedinte, prezentari sau lansari de produse iar pentru cei activi hotelul poate fi un punct de plecare pentru o varietate de activitati in aer liber: drumetii pe munte, ski sau snowboarding in sezonul rece sau excursii de descoperire a zonei.

CFR Marfă precizează că se afla in situatia de a restitui un ajutor de stat considerat ilegal de către Comisia Europeană, motiv pentru care operatorul național a decis, în conformitate cu articolul 248 din Codul de Procedură Fiscală, să valorifice toate activele care nu au o utilitate directă în activitatea de exploatare, inclusiv spațiul hotelier detinut in stațiunea Predeal.

CFR Marfă a iniţiat un proces de privatizare, în anul 2013, care nu a fost finalizat şi a presupus, la momentul respectiv, majorarea capitalului social prin conversia în acţiuni a obligaţiilor fiscale ale companiei administrate de către ANAF, precum şi preluarea obligaţiilor fiscale ale CFR către ANAF, în contul datoriilor CFR Marfă către administratorul de infrastructură. Aceste sume au fost considerate de Comisia Europeană drept ajutor de stat ilegal şi trebuie rambursate. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv