Trenurile au şi astăzi întârzieri pe ruta Bucureşti – Ploieşti, din cauza lucrărilor de testare a noului sistem de dirijare a traficului – ieri, pe segmentele Chitila – Buftea, Buftea – Periș, Periș – Crivina, şi astăzi pe segementul Crivina – Brazi.

cale ferata

Testările au fost finalizate în stațiile Buftea, Crivina și Periș dar trenurile circulă în continuare în condiții speciale, urmând să se facă verificări suplimentare pentru finalizarea lucrărilor între Crivina – Brazi.

“Trenurile circulă în continuare în condiții speciale, de tip cale liberă, ceea ce înseamnă un flux în grafic de șase trenuri/sens între București și Ploiești, deoarece pe toată perioada testării noului sistem de dirijare a traficului se diminuează capacitatea secțiilor de circulație și se prelungesc timpii de mers”, informează CFR SA.

“Informații despre cauzele întârzierilor care se mai înregistrează în trafic se transmit permanent, prin intermediul instalațiilor de sonorizare, în toate stațiile de cale ferată de pe traseu. Principalele beneficii ale proiectul pilot ETCS/ERTMS nivel 2 sunt îmbunătățirea siguranței circulației și creșterea capacității de transport”, se adaugă în comunicatul remis redacţiei.

Reprezentanții CFR SA au solicitat operatorilor de transport feroviar de călători să ofere informații pasagerilor despre cauzele staționării trenurilor în această perioadă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version