Circulația rutieră a fost redeschisă luni dimineață pentru toate categoriile de autovehicule, pe toate sectoarele de autostrăzi şi drumuri naţionale afectate de condiţiile meteorologice din ziua precedentă.

Fenomenul de ploaie înghețată, care generează apariția spontană a poleiului, a dat peste cap circulația rutieră în sud-estul țării, dar și la București, începând de duminică după-amiază.

Circulaţia pe A2, Bucureşti – Constanţa, închisă circulației duminică începând cu ora 13.15, între Fundulea și Drajna (km 36 – km 105), pe ambele sensuri, a fost redeschisă pentru toate autovehiculele şi nu mai sunt sectoare pe care să se circule controlat.

Însă meteorologi avertizează că toată săptămâna vor fi precipitații în aproape întreaga țară, iar temperaturile vor fi preponderent negative, cu mult mai scăzute decât normalul perioadei. Astfel, poleiul le va da în continuare de furcă șoferilor.

În regiunea Moldovei, unde a nins, se circulă în condiții de iarnă.

Echipele CNAIR au acţionat până în dimineața zilei de luni cu 922 de autoutilaje şi cu 6.918 de tone de material antiderapant pe sectoarele de drum afectate de condiţiile meteorologice extreme.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version