Circulația rutieră a fost redeschisă luni pe Defileul Jiului, între Bumbești Jiu și Petroșani, pentru toate categoriile de autovehicule, după degajarea de pe carosabil a zăpezii căzute de pe versanți, informează CNAIR la ora 11.20.

sursă foto CNAIR

Din cauza căderilor masive de zăpadă de pe versanți pe raza județului Hunedoara, traficul rutier a fost intrerupt temporar duminică la prânz între Bumbești Jiu și Petroșani.

Echipaje ale CNAIR și ale Poliției Rutiere monitorizează în permanență zona pentru ca circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță.

“Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, se arată în comunicatul CNAIR transmis redacției.

Drumarii de la CNAIR acționează permanent pentru a menține practicabilă, în condiții de siguranță, drumurile naționale.

În prezent nu sunt drumuri închise, deși este Cod Portocaliu în unele județe din vestul țării, precizează reprezentanții CNAIR.

Totuși, precizăm că DN 67 spre stațiunea Rânca este în continuare acoperit cu zăpadă.

De oa ora 5.00 la ora 12.00 au acționat  1.415 utilaje și au fost răspândite aproximativ 10.343 tone de material antiderapant.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version