Ministerul Transporturilor și cel al Fondurilor Europene au retransmis vineri Cererea de Finanțare pentru proiectul major “Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni)”,  răspunzând, astfel, clarificărilor solicitate de Comisia Europeană (CE) în 12 septembrie.

Obiectul cererii de finanțare “Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni)” este reprezentat de asigurarea unei conexiuni directe între București și Otopeni, respectiv între Gara de Nord București și Aeroportul Internațional Henri Coandă, prin construirea unei noi linii de metrou cu o lungime de 14,2 km și 12 stații de metrou.

Valoarea totală a proiectului este de 6,4 miliarde lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, este de 2, 8 miliarde lei (85% din valoarea totală eligibilă aprobată – 2,36 miliarde lei este asigurată din Fondul de Coeziune, iar 15%, în valoare de 416,5 milioane lei, va fi finanțată din bugetul beneficiarului), iar suma 1,5 miliarde lei va fi asigurată printr-un împrumut JICA (Japan International Cooperation Agency).

Perioada de implementare a Proiectului este de 120 luni, până în 31.12.2023.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version