La 8 luni de la desemnarea câștigătorului licitației, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis, vineri, ordinul de începere a construirii pasajului rutier suprateran între Centura Capitalei  și localitatea Domnești, jud. Ilfov.

Amintim că desemnarea câștigătorului licitației a avut loc la sfârsitul lunii februarie 2017 iar contractul a fost semnat după două luni și jumătate, în data de 10.05.2017.

Durata contractului “Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti” este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie si 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Astfel, în luna aprilie 2018 ar trebui să înceapă efectiv lucrările de construire.

Valoarea contractului de lucrări este de 91.552.381.90 lei, fără TVA

“Reamintim că în data de 10.05.2017,  CNAIR S.A. şi Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. – S.C. COMNORD S.A. – S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L. au semnat contractul aferent acestui obiectiv”, precizează Ministerul Transporturilor, într-un comunicat transmis redacției.

Constructorul este cel desemnat încă de prima dată, în urmă cu 2 ani și câteva luni, însă contestațiile au curs lanț, iar licitația a trebuit reluată de două ori.

Pasajul, ce va avea 258 de metri lungime, va descongestiona circulatia la intersectia Centurii Capitalei și a liniei de cale ferata de centură cu Prelungirea Ghencea și DJ 602.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version