Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Secretarul de stat Despescu a detașat polițiști și jandarmi în control pe litoral și la munte / ANM: Caniculă, disconfort termic dar și ploi torențiale, până luni / 

Breaking News:
 

CNAIR: Drumul de mare viteză Ploiești-Pașcani va fi autostradă

Drumul de mare viteză Ploiești-Pașcani, ce va avea 340 de kilometri, va fi autostradă, informează, marți, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în urma unui studiu care a analizat evoluția traficului în zonă până în anul 2050.

Iată precizările:

„Elaboratorii studiilor de fezabilitate pentru obiectivul general „Drum de mare viteză Ploiești-Pașcani”, sub coordonarea Centrului de Studii Tehnice Rutiere și Informatică – CESTRIN, au finalizat Studiul de Coridor având ca scop analiza comparativă între Autostradă și Drum Expres. Analiza realizată prin Modelul Național de Transport, aprobat de către JASPERS si MTIC, a avut la bază prognozele de trafic la nivelul rețelei naționale oferind date esențiale pentru stabilirea si fundamentarea categoriei de drum.

În urma rulării tuturor scenariilor în cadrul Modelului Național de Transport a rezultat ca variantă optimă implementarea la profil de autostradă a întregului sector Ploiești – Pașcani. Studiul menționat urmează a fi supus analizării si aprobării JASERS si va sta la baza documentației necesare accesării fondurilor europene nerambursabile pentru faza de execuție a obiectivului”.

În prezent, se află în execuție o porțiune din centura Bacăului, parte din viitoarea șosea, al cărei traseu propus este: Ploiești–Buzău–Focșani–Bacău–Pașcani.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv