CNADNR a atribuit firmei Consitrans contractul de supervizare a construirii ultimilor 3,3 km din autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti şi a nodurilor rutiere de pe Centura Bucureşti (km 6,5) şi de la Moara Vlăsiei (km 19,5).

autostrada, lucrari-foto Marius POPOVICI
Autor: Marius Popovici

Licitaţia a fost lansată în urmă cu 4 luni, în 26 iunie iar în 29 octombrie a fost anunţat câştigătorul.

Valoarea ofertei SC Consitrans SRL este de 1.747.589,69 lei, fără TVA, care include cheltuieli diverse şi neprevăzute (10%) în cuantum de 158.871,79 lei, fără TVA.

Durata contractului este 72 luni, din care:

– 4 luni perioada de proiectare

– 18 luni activităţi de supervizare perioada de execuţie a lucrărilor

– 48 luni activităţi de supervizare în perioada de garanţie a lucrărilor

– 2 luni perioada de închidere a contractului de proiectare şi execuţie lucrări şi finalizare a contractului de servicii.

“Obiectivele specifice ale contractului sunt furnizarea de servicii de supervizare de înaltă calitate, atât în timpul Perioadei de proiectare şi execuţie a lucrărilor, cât şi pe parcursul Perioadei de garanţie a lucrărilor, în vederea urmăririi corectei utilizări a fondurilor disponibile şi pentru a se asigura că Antreprenorul execută lucrările în conformitate cu obligaţiile contractuale, în special în ceea ce priveşte durata, cantitatea, calitatea şi costul proiectării şi al lucrărilor”, precizează CNADNR.

În prezent, Compania de Autostrăzi aşteaptă expirarea termenului de 10 zile rezervat depunerii contestaţiilor, următorul pas fiind semnarea contractului cu Consitrans.

În 15 octombrie a fost anunţat şi câştigătorul licitaţiei pentru proiectare şi construire. Este Asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading ’98 SRL, iar investiţia va costa 129.180.727,51 lei, fără TVA.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version