Compania Nțională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, luni, contractul în valoare de aproape 1,16 miliarde de lei pentru modernizarea DN71 Târgoviște-Sinaia. 

foto Jean Mihai Pîlșu

Antreprenorul turc, Asocierea Esta Insaat Sanayi Lojistik Ve Dis Ticaret Anonim Sirketi-Esta Construction Group-Gun Al Madencilik Insaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi, are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor.

Vor fi reabilitați cei 58,8 km ai sectorului DN71 dintre Târgoviște și Sinaia, la două benizi de circulație (câte una pe sens).

Traseul începe de la ieșirea de nord a municipiului Târgoviște, traversează orașele Pucioasa, Fieni, Sinaia și comunele Aninoasa, Doicești, Moțăieni, Pietroșița și Moroieni, alternând cu zone de extravilan și se termină la intersecția cu DN1 în Sinaia la km. 120+400 al DN1.

Prezent la semnarea contractului de către directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, și antreprenor, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat: „Proiectul este important pentru decongestionarea traficului în zonă prin crearea unei variante alternative la DN1 și DN1A, oferind conducătorilor auto o altă conexiune între București, Târgoviște și Sinaia”. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version