Compania Naţională Aeroporturi Bucmarți, cel mai mare contract, din ultimii 10 ani, în valoare de aproape 308 milioane lei fără TVA, pentru creşterea capacităţii operaţionale a infrastructurii Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” Otopeni.

Investiţia cuprinde lucrări de amploare la mai multe căi de rulare a aeronavelor: „November, Papa, Victor, Whiskey, Charlie, precum şi la Platforma nr. 2 – la amplasamentul existent şi extindere până la calea de rulare Delta”, informează CNAB.

Lucrările vor creşte capacitatea operaţională a Aeroportului „Henri Coandă”, pentru optimizarea condiţiilor de operare a aeronavelor pe căile de rulare, precum şi pentru majorarea numărului de poziţii de parcare.

Contractul prevede servicii proiectare şi asistenţă în valoare de 18,227 milioane de lei şi lucrări propriu-zise de execuţie, în valoare de 289,741 milioane de lei.

Lucrările de execuţie se vor finaliza în 24 de luni şi vor avea o garanţie-record de 109 luni.

Lucrările se înscriu în strategia de conformare la specificaţiile de certificare aplicabile pentru condiţiile de operare la Aeroportul „Henri Coandă”, prevăzute în Regulamentul Uniunii Europene nr. 139/2014 al Comisiei Europene privind stabilirea cerinţelor tehnice şi a procedurilor administrative referitoare la aerodromuri.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a iniţiat deja demersurile pentru realizarea Etapei a II-a a modernizării şi creşterii capacităţii operaţionale a infrastructurii la acest cel mai mare aeroport din țară, care vizează în continuare ample lucrări la căile de rulare Alpha, Bravo, Golf, precum şi modernizarea şi extinderea Platformei nr. 1 şi Platformei nr. 2 spre sud. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version