Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Cod Galben de ploi torențiale în aproape toată țara  / POLITICĂ: Ședință de Guvern, pentru aprobarea rectificării bugetare / Fonduri suplimentare pentru SRI, SIE și SP / Pensiile vor fi majorate cu 14% / POLITICĂ: Guvernul Orban prelungește până la mijlocul lui septembrie starea de alertă /

 

Breaking News:
 

Contract semnat: 11 autobuze hibrid vor circula în Sinaia

Primăria Sinaia a semnat, marți, contractul pentru achiziţionarea a 11 autobuze hibrid Mercedes-Benz, prin proiectul Eco-Bus, derulat cu fonduri europene.

„Astăzi, 26 noiembrie, Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia şi Valeriu Zaharia, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz România, au semnat contractul de achiziţie a celor 11 autobuze hibrid, finanţate prin proiectul pe fonduri europene Eco-Bus, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 3. Prin achiziţionarea acestor autobuze se doreşte reducerea emisiilor de carbon în oraşul Sinaia şi dezvoltarea unui transport public de călători modern, de înaltă calitate şi eficient”, se arată în comunicatul Primăriei Sinaia.

Valoarea investiţiei este de 16,11 milioane de lei. Finanţarea a fost aprobată în luna aprilie a acestui an, iar programul va permite înlocuirea întregului parc de transport public local cu autobuze hibrid.

„Mobilitatea urbană reprezintă un capitol important pentru creşterea calităţii vieţii sinăienilor, iar un transport în comun ecologic menţine un oraş sănătos. Mă bucur că licitaţia a fost câştigată de o companie cu renume mondial pentru produsele de top”, a declarat primarul din Sinaia, Vlad Oprea.

Autobuzele sunt dotate cu cameră video, internet wireless, sistem GPS în computerul de bord, sistem e-ticketing şi rampă pentru persoanele cu dizabilităţi. Totodată, în staţiile de autobuz vor fi montate 18 panouri cu mesaje pentru informarea în timp real a călătorilor asupra timpului de sosire a autobuzelor.

„Contractul de furnizare va avea ca scop livrarea şi punerea în funcţiune a 11 autobuze hibrid (diesel-electric), dintre care opt autobuze Citaro K cu lungimea de 9-11 m cu trei uşi şi trei autobuze Citaro de 12-13 m cu 2 uşi (…) Beneficiile vizate includ creşterea capacităţii de transport public, extinderea traseelor rutiere şi modernizarea sistemului de transport, prin introducerea unui sistem inteligent de management al traficulului”, se mai arată în comunicatul Primăriei Sinaia.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv