Contractul pentru lărgirea la 4 benzi de circulație a Prelungirii Ghencea (Sectorul 6 al Capitalei), între Cartierul Latin şi Pasajul Domneşti, a fost semnat, în 5 ianuarie, urmând ca lucrările să înceapă în luna aprilie anul acesta.

Lucrările vor fi realizate de Asocierea Tracon-Acvatot, acelaşi constructor cu care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avut contract şi pentru execuţia Pasajului Domneşti. Tronsonul 4 a fost preluat, anul trecut, de CNAIR de la Primăria Capitalei, iar de execuţia tronsoanelor 1, 2 şi 3 se ocupă Primăria Capitalei.

Valoarea contractului este de 41,91 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este din fonduri externe nerambursabile. Durata contractului este de 12 luni, din care 2 luni perioada de proiectare și 10 luni perioada de execuție a lucrărilor.

„Acest proiect se realizează la solicitarea și în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov – prin domnul președinte Hubert Thuma, cu Primăria orașului Bragadiru – prin domnul primar Gabriel Lupulescu, cu Primăria comunei Clinceni – prin domnul primar Adrian Budeanu și cu Primăria comunei Domnești – prin domnul primar Ghiță Adrian, iar începerea lucrărilor va avea loc maximum în luna aprilie a acestui an”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu.

Lucrările care se vor executa pe tronsonul 4 sunt următoarele: lărgirea la patru benzi a Străzii Prelungirea Ghencea, între Strada Mărăcineni şi Pasajul Domneşti, precum şi conexiunea cu infrastructura existentă (Pasajul Domneşti); realizarea pistelor pentru biciclete; amenajarea trotuarelor pe ambele părţi ale drumului, cu lăţimea de trei metri şi piste de biciclete cu lăţimea de 1,5 metri; modernizarea sistemului de iluminat; realizarea sistemului de canalizare pluvială; amenajarea a două staţii de autobuz, a unei zone mediane 2 x 4 metri pentru dezvoltarea ulterioară cu cale dublă de tramvai, printr-o investiţie viitoare a Primăriei Capitalei, precum şi a unor intersecţii semaforizate la intersecţia dintre Prelungirea Ghencea – Acces Cartierul Latin (km 4+710), intersecţia dintre Prelungirea Ghencea – Accese (km 4+850), trecerea de pietoni pe Prelungirea Ghencea (km 5+220).

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version