CNAIR a semnat miercuri, cu asocierea de firme SA&PE Construct-Spedition UMB-Tehnostrade, contractul pentru proiectarea și construirea Variantei Ocolitoare Galați.

Contractul, în valoare de 705,3 milioane de lei, fără TVA, are prevăzută o perioadă de proiectare de 12 luni, 42 luni pentru execuția lucrărilor și 10 ani de garanție. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

În prezent, municipiul Galaţi este traversat de DN2B (E87/E584), prin care se asigură traficul de tranzit spre punctul de trecere a frontierei (PTF) Giurgiulești, de DN25, de DN26 prin care se asigura traficul spre PTF Oancea.

Totodată, spre Galați converg DN22B, DN22E și DJ521. Astfel, pentru scoaterea în afara municipiului a traficului de tranzit, este necesară realizarea acestei variante de ocolire.
Pe traseul șoselei de centură vor fi amenajate două noduri rutiere la intersecţia cu drumurile naţionale și 34 de poduri, pasaje si viaducte.

Platforma Multimodală Galați

De asemenea, conducerea Administrației Porturilor Dunării Maritime Galați a semnat contractul de finanțare europeană pentru etapa II a Platformei Multimodale Galați, necesară transportului de mărfuri pe căile navigabile interioare.

Proiectul vizează modernizarea a 2,3 km din drumul european E87/E584 (DN2B) și strada „Port Bazin Nou”, reconfigurarea infrastructurii rutiere publice de acces, prin crearea unui sens giratoriu şi a unui pasaj peste intersecția cu calea ferată, precum și reconfigurarea infrastructurii feroviare.

Valoarea totală eligibilă a contractului de finanțare este de 47,2 milioane de lei, din care 40,1 milioane de lei reprezintă cofinanțarea din Fondul de Coeziune, iar 7 milioane de lei – contribuția de la Bugetul de Stat. Proiectul include activități care intră sub incidența ajutorului de stat acordat de Comisia Europeană, în valoare totală eligibilă de 972 de milioane de lei.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version