Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor vor aduce în țară românii nerezidenți din Italia, lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați, precum și a românilor aflați în această țară în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul italian, ceea ce impune repatrierea lor în cel mai scurt timp.

Decizia vine după ce, joi,Italia a depășit China la numărul deceselor provocate de noul coronavirus (COVID-19).

CORONAVIRUS în lume. Bilanț tragic: Italia a depășit China la decese

Detaliile privind organizarea curselor de tip charter vor fi comunicate în timp util cetățenilor români care se încadrează în criteriile enunțate mai sus, transmite, în 20 martie, MAE.

O primă cursă va fi organizată dinspre Torino, la data de 21 martie 2020.

În 18 martie a fost facilitată repatrierea a 100 de cetățeni români (74 din Malta și 26 din Egipt), care au revenit în siguranță în țară, iar în cursul dimineții de 19 martie, alți 89 de cetățeni români au revenit cu bine din Spania, în urma demersurilor MAE și ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Totodată, o aeronavă Boeing 737-800 a companiei TAROM a efectuat, în 19 martie, din București către Veneția și retur, o cursa umanitară ce a avut ca scop repatrierea angajaților români ai unei companii italiene.

Detalii despre acest transport, pe ZIUA CARGO.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version