Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” Timişoara a înregistrat anul trecut o creştere de 25,8% a traficului de pasageri faţă de anul 2014 şi se clasează pe locul 5 (pe aceeaşi poziţie cu aeroportul din Cluj) în grupul 4 al clasamentului realizat în urma raportului ACI Europe.

avion, aeroport, timisoara 1

Pe prima poziţie la această categorie se află aeroportul Ohrid, Macedonia (+53,3%).

Raportul Airports Council International (ACI) – Europe (asociaţia profesională internaţională a aeroporturilor) a publicat date statistice privind traficul aerian pe anul 2015, incluzând zborurile de aviaţie civilă de pasageri.

Aeroporturile sunt împărţite funcţie de numărul de pasageri operaţi: grupul 1 – peste 25 milioane/an; grupul 2 –  între 10 şi 25 milioane/an; grupul 3 – între 5 şi 10 milioane/an; grupul 4 – mai mic de 5 milioane/an.

Potrivit raportului, traficul aerian pe aeroporturile din Europa a crescut cu 5,2% faţă de anul precedent.

Aeroporturile care s-au clasat pe prima poziţie la celelalte trei categorii sunt: Milan Bergamo (+18.6%) – grupul 3,  Istanbul SAW (+19.7%) – grupul 2, Madrid-Barajas (+12.0%) – grupul 1.

“2015 a fost un an bun în ceea ce priveşte traficul aerian de pasageri pe Aeroportul Internaţional Timişoara şi ne propunem ca în fiecare an să înregistrăm creşteri semnificative a numărului de pasageri. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, susţinem demersuri permanente pentru introducerea de noi destinaţii şi mărirea frecvenţei de operare a zborurilor existente, concomitent şi cu lucrări de extindere a aerogării în zona de îmbarcare pasageri, ca o consecinţă a previziunilor de creştere a traficului de pasageri. Aceasa se completează cu indicatorul creşterii volumului de marfă, care în 2015 a fost cu 35% mai mare faţă de anul 2014”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version