Berlin, capitala Germaniei, este un oraş blocat, după ce personalul de pe aeroporturile Tegel şi Schonefeld a intrat în grevă.

Oamenii au intrat în grevă vineri dimineaţa şi vor refuza lucrul până sâmbătă dimineaţa, demersul durând în jur de 25 de ore. Principalul motiv al grevei este că personalul de la sol de pe Tegel şi Schonefeld solicită majorarea salariului de la 11 euro pe oră la 12 euro pe oră.

Vineri au fost aprobate aproape 700 de zboruri care aveau legătură cu cele două aeroporturi, fiind afectat zboruri ale companiilor AirBerlin, Lufthansa, Easyjet şi RyanAir.

Liderii de sindicat susţin că sunt deschişi la negocieri, inclusiv în weekend, şi ameninţă că astfel de greve se vor repeta dacă părţile nu ajung la un numitor comun.

Greva operatorilor de handling de pe Schonefeld a afectat şi sute de români, fiind anulate patru zboruri tur-retur Bucureşti – Berlin, zboruri ale companiei RyanAir.

Ministrul Afacerilor Externe a lansat o avertizare în acest sens şi recomandă tuturor românilor care au legătură cu oraşul Berlin în această perioadă să se informeze din timp în legătură cu programul de zboruri, iar dacă au probleme să ia legătura cu Ambasada României de la Berlin sau cu misiunea diplomatică a României din capitala Germaniei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version