După aproape o lună de blocaj, traficul rutier a fost redeschis cu restricţii pe DN 57 între localităţile Şviniţa şi Berzasca: ce circulă numai pe o jumătate de cale şi sunt permise doar maşinile cu maxim 4 m înălţime.

drum-blocat-excavator-buldozer-stanci

Potrivit CNADNR, începând de astăzi, ora 17.00, “circulaţia pe sectorul DN 57 km 65+600 se desfăşoară îngreunat pe ½ din cale cu restricţie de gabarit de înălţime de maxim 4 m, din cauza instalaţiei provizorii de transport a energiei electrice, amplasată în zona drumului de către CEZ Distribuţie Craiova, administratorul reţelei”.

Între localităţile Şviniţa (jud. Mehedinţi) şi Berzasca (jud. Caraş – Severin) traficul este închis din 16 ianuarie, din cauza căderilor de pietre de pe versanţi.

“În această perioadă, de pe partea carosabilă a fost dislocată o cantitate de 13.700 mc de material pietros. Pe măsură ce lucrările au înaintat, au fost identificate unele blocuri de piatră de dimensiuni foarte mari având aproximativ 100 metri cubi, care, în zilele de 3 şi 8 februarie, au fost fragmentate în urma unor operaţiuni de detonare şi fărâmiţarea acestora prin acţiuni mecanice”, precizează reprezentanţii Companiei de Drumuri.

În continuare, sub circulaţie (parţial, pe jumătate de cale), în zonă se desfăşoară lucrări de fărâmiţare a pietrelor şi de degajare a acestora de pe carosabil, pentru deschiderea în totalitate a traficului.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul CNADNR, tel. 021/264.33.33, 021/9360 sau pe www.cnadnr.ro .

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version