Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Camera Deputaților a dat votul final pe data alegerilor locale: 27 septembrie / EXTERNE: Austria impune carantinarea românilor /

Breaking News:
 
După reluarea treptată a zborurilor, românii vor avea voie să călătorească în străinătate și cu autocarul sau trenul, de la 1 iunie

DOCUMENT. Hotărârea CNSU privind reluarea transportului internațional de persoane

Comitetul Național pentru Situții de Urgență (CNSU), condus de premierul Ludovic Orban, a adoptat, joi seară, Hotărârea nr. 26 privind relaxarea unor restricții impuse prin decretarea stării de urgență, în data de 16 martie, și menținute în 15 mai, când s-a instituit starea de alertă.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Anunțul a fost făcut, inițial, de președintele Klaus Iohnnis, într-o declarație la Palatul Cotroceni.

În privința deplasării persoanelor în afara localității de domiciliu, Hotărârea CNSU prevede că românii nu mai au nevoie de declarație scrisă, așa cum li s-a impus timp de două luni și jumătate.

Iată ce prevede Hotărârea:

Art. 3 Începând cu data de 1 iunie, se ridică restricțiile/interdicțiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii/zonei metropolitane”.

Totodată, de la 1 inie se reia transportul internațional de persoane, rutier și feroviar: 

Art. 4 Începând cu data de 1 iunie, se reia transportul feroviar internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condiţiilor stabilite potrivit art. 32,34 și 37 din Legea nr. 55/2020.

Art. 5 Începând cu data de 1 iunie, se reia transportul rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condiţiilor stabilite potrivit art. 32, 35 și 37 din Legea nr. 55/2020.

Download (PDF, 240KB)

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv