Preşedintele PSD Liviu Dragnea susţine că pe vremea când a fost ministru de Interne nu a avut coloana oficială de care uzează acum Gabriel Oprea.

Dragnea

“Nu (n-am nevoie de SPP-n.r). În coloană oficială n-am fost niciodată, nici măcar întâmplător”, a declarat Dragnea.

Amintim că Liviu Dragnea şi-a început cariera politică în PD, avându-l mentor pe Traian Băsescu. În 20 ianuarie 2009, în Guvernul Boc, Dragnea a fost numit ministru al Administraţiei şi Internelor, înlocuindu-l pe Gabriel Oprea.

Liviu Dragnea a demisionat din această funcţie în 3 februarie, după nici două săptămâni. Motivul? El i-a propus pe Ionel Georgescu la şefia DGIPI şi pe Mincu Silvestru secretar de stat în MAI, iar premierul Emil Boc l-a refuzat.

OUG cadou pentru Dragnea şi Gorghiu

Guvernul a apobat în 14 octombrie o Ordonanţă de urgenţă care stabileşte că liderii partidelor parlamentare – Liviu Dragnea (PSD), Alina Gorghiu şi Vasile Blaga (PSD), Gabriel Oprea (UNPR) – vor avea şi ei dreptul la pază SPP, gratuit, la cerere şi cu aprobarea CSAT.

Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a ridiculizat aseară pe Dragnea şi Gorghiu, la B1TV: “Preşedintele Iohannis că a vrut să-i dea Alinei Gorghiu pază SPP iar premierul Victor Ponta a vrut să-i facă un cadou lui Liviu Dragnea”.

Băsescu a precizat că timp de zece ani, cât a fost preşedintele României, nu a văzut motocicletă în faţa coloanei sale oficiale, iar ordonanţa care le permite liderilor de partide să beneficieze de paza SPP este o “nebunie” şi “trebuie zburată”. “Coloanele astea costă dacă securitatea acestor demnitari nu justifică, asta e…”, a comentat el.

Dragnea: Trebuie să ne gândim serios

La două săptămâni de la aprobarea pe furiş în Guvern a ordonanţei cu pricina, Liviu Dragnea spune că trebuie văzut cine are nevoie de coloană oficială şi de protecţie din partea SPP.

“Eu zic că poate trebuie să ne gândim serios dacă mai este nevoie de acest tip de deplasare sau dacă nu. Aici trebuie să se gândească foarte bine Serviciul de Protecţie şi Pază, alte structuri…vorbim de preşedintele României, s-ar putea să fie nevoie… şi în contextul ăsta regional de securitate… Nu ştiu ce să zic”, a declarat Dragnea.

Gorghiu: “Nu voi solicita pază de la SPP”

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine nu va solicita pază de la SPP.

“Nu voi solicita pază de la SPP, deşi ordonanţa de urgenţă a guvernului deschide această posibilitate pentru liderii de partide. Nu am beneficiat niciodată de pază şi protecţie şi cred că ea trebuie rezervată doar demnitarilor de rang înalt. Cu decenţă şi fără abuzuri”, a scris Gorghiu pe Facebook.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version