CNAIR a lansat, marți, licitaţia pentru construirea Drumului Expres Arad-Oradea, de 120,47 km și cu o valoare totală estimată de 8,5 miliarde de lei (fără TVA).

Proiectul a fost împărțit în 3 loturi: lotul 1, de 33,7 km, la care se adaugă drumul de legătură dintre DN79 şi Salonta (5,3 km); lotul 2, de 39,7 km, plus drumul de legatură până la graniţa cu Ungaria (10 km); lotul 3, de 47,07 km, la care se adaugă drumul de legatură cu zona industrială Arad Vest (2,9 km).

Această investiție este finanţată prin Programul Transport 2021-2027, iar fiecare contract trebuie finalizat în maximum 24 de luni. Contractul prevede şi construirea a 12 noduri rutiere, patru Centre de Întreţinere şi Coordonare şi 86 de poduri şi pasaje.

Drumul Expres Arad-Oradea face parte din coridorul rutier care va asigura conexiunea între Marea Baltică – Marea Neagră şi Marea Egee, proiect al Uniunii Europene, stabilit prin Iniţiativa celor Trei Mări.

Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a precizat că Drumul Expres Arad-Oradea este parte a ViaCarpatia, o şosea de mare viteză care urmează să asigure conexiunea între Lituania (Klaipeda) şi Grecia (Salonic), prin Polonia, Slovacia, Ungaria, România şi Bulgaria.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version