Reprezentanţii Primăriei Capitalei au recunoscut, într-o intervenţie pentru economica.net, că este puţin probabil ca Pasajul Ciurel, care va face legătura cu Autostrada A1, să fie finalizat până la sfârşitul verii.

Deşi se lucrează la foc continuu, autorităţile anunţă că, cel mai probabil, pasajul va fi dat în folosinţă undeva înainte de sfârşitul acestui an.

Asta şi pentru că mai sunt paşi importanţi de făcut precum contractarea lucrărilor de relocare a reţelelor electrice şi executarea efectivă a relocărilor, paşi care ar însemna o întârziere de circa patru luni.

De asemenea, încă un punct fierbinte îl reprezintă lucrările efectuate în zona în care pasajul se întretaie cu linia tramvaiului 41. Pentru a se perturba cât mai puţin traficul, este posibil ca lucrările în zona respectivă să fie efectuate mai ales în weekend sau pe timpul nopţii.

Interesant este că încă nu se ştie exact care va fi forma finală a pasajului, mizându-se pe o variantă cu trei benzi pe sens, deşi iniţial s-a vehiculat varianta cu două benzi pe sens pentru a se efectua cât mai puţine expropieri.

Şi această lucrare şi-a depăşit cu mult termenul de executare anunţat iniţial, dar autorităţile dau vina pe numeroasele probleme avute în instanţă cu cei care au contestat proiectul, dar şi pe absenţa unui PUZ pe zona de la nordul Virtuţii la A1.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version