Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a avut o întâlnire cu Daniel Constantin, ministrul Mediului, pentru a se ajunge la un acord în privinţa luării unor măsuri importante pentru reducerea poluării din Bucureşti.

firea 1

După întâlnirea cu Daniel Constantin, Gabriela Firea a prezentat cele mai importante direcţii pe care se va merge în perioada următoare.

Principalele ţinte vor fi îmbunătăţirea parcului auto al RATB din punct de vedere ecologic şi deblocarea proiectului privind construirea a 100 de kilometri de piste pentru biciclete.

Despre îmbunătăţirea parcului auto al RATB, Firea a anunţat că “pentru reducerea poluării în Capitală ne-am asumat mai multe direcţii de acţiune: parcul auto al RATB să cuprindă 30% autovehicule ecologice; în acest sens am demarat o licitaţie prin care vom achiziţiona 600 autovehicule din care 400 autobuze Euro6, pentru ca cele existente în trafic în acest moment sunt depăşite atât moral, tehnic, cât şi din punct de vedere ecologic, 100 troleibuze şi 100 tramvaie, folosind o sursă electrică nepoluantă. Am adresat rugămintea ministrului Daniel Constantin de a include Primăria Capitalei în proiectele pe care Ministerul Mediului le va derula în perioada următoare prin AFM, şi anume posibilitatea ca municipalitatea să fie susţinută financiar pentru achiziţionarea unui număr cât mai mare de autobuze electrice, la început 50 sau 100 autobuze. Domnul ministru mi-a spus că este o solicitare îndreptăţită şi ne susţine pentru a avea în Capitală şi autobuze electrice, în afară de cele pe care noi le achiziţionăm deja în acest moment autobuze Euro6, troleibuze şi tramvaie”.

Despre proiectul construirii a 100 de kilometri Firea a precizat că “avem intenţia de a transforma bicicleta nu doar în mijloc de agrement, ci şi într-un mijloc de transport în comun. Am avut o mare supărare pentru că am încercat să obţinem avizul pentru PMUD de la Ministerul Mediului şi nu ni s-a acordat pe timpul fostei guvernări. L-am obţinut acum în acest mandat. Acest program va fi aprobat în prima şedinţă a CGMB şi prevede, printre alte obiective, şi construirea a 100 de km de piste de biciclişti. Odată cu aceste obiective, se vor construi şi staţii de bike-sharing, de unde cei interesaţi pot să împrumute o bicicletă pentru a o folosi până în zona în care au treabă, fără a trebui să se mai întoarcă în locul din care au preluat acea bicicletă”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version