Am parcurs ieri lotul 2 al autostrăzii A1Timisoara- Lugoj pe o vreme superbă de toamna, caldă şi însorită.

 lucrari, santier, asfaltare-Marius Popovici
Turnare asfalt de uzură la km 57, în dreptul localităţii Izvin

În mod evident, constructorul foloseşte din plin această vreme favorabilă ca să lucreze pe toate fronturile. Dar cel mai important este că se toarnă asfaltul de uzură pe ultimii 11-12 km, pe sensul de mers spre Timişoara.

Conform declaraţiei constructorului, ar mai fi necesare 12-14 zile de vreme uscată, caldă, pentru a termina această fază determinantă, finală, înainte de darea în funcţiune a acestui lot.

autostrada, lucrari, santier-Marius Popovici
Panouri de dirijare la km 73, nodul Topolovăţul Mare

În rest, se lucrează la cele patru spatii de serviciu (câte 2 pe sens), se montează ultimii metri de parapet metalic, zid antizgomot, se trasează marcaje şi, surpriză! – au apărut la nodul Topolovăţ primele panouri de dirijare, montate pe structură metalică.

 lucrari, santier-Marius Popovici
Pregătire pentru asfatare la parcarea de la km 67

La nodul Topolovăţ se montează parapeţii metalici şi urmează ultimii metri pătrati de asfalt de uzură. Astfel, ar putea fi daţi în exploatare cei 6 km de autostradă, de la km 73-79 (overpasul Sanoviţa), care ar valorifica cu prioritate şi cei 10 km din lotul 1 Lugoj Deva, terminati din decembrie 2013 dar nefolosiţi în lipsa unei bretele de acces şi a uneia de coborâre, la overpasul Sanoviţa.

 lucrari, santier-Marius Popovici
Lucrări la acostamente

Terminarea acestui lot de 25,6 km, de la nodul Remetea Mare până la Sanoviţa, este intenţia declarată a constructorului, dar şi marea dorinţă a tuturor şoferilor, fapt ce ar scoate un trafic de coşmar din oraşul Recas şi alte 6 localităţi timişene.

autostrada, santier-Marius Popovici
Tronson finalizat la km 75

În plus, Lugojul ar deveni al 4-lea oraş bănăţean cu legatură directă pe autostradă cu Europa centrală şi de vest.

author avatar
Marius Popovici
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version