Greva de avertisment declanșată de sindicaliștii de la metrou în data de 15 noiembrie a fost desfășurată nelegal, a decis Tribunalul București, potrivit unui comunicat transmis luni de conducerea Metrorex. 
 
 
Potrivit instanței, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) nu a respectat legea dialogului social. Instanța “constată nelegalitatea declarării și declanșării grevei de avertisment in data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA”, arată conducerea Metrorex. 
 
Conducerea Metrorex își manifestă “disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform legii dialogului social și face apel la angajații săi să ia în considerare că asigurarea transportului călătorilor la timp și în siguranță este prioritară”.
 
Sindicatul Liber Metrou a anunțat că va declanșa greva generală miercuri, 21 noiembrie, între orele 04:00 – 16:00. 
 
Sindicaliștii  cer o creștere a salariilor cu 42% și au refuzat orice ofertă a conducereii Metrorex.
 
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova., a declarat că acceptarea majorării salariale  ar duce la scumpirea călătoriei de la 2,5 lei la 4 lei.
 
Șova l-a acuzat de șantaj pe liderul de sindicat Ion Rădoi, care are interes în privința spațiilor comerciale de la metrou, al căror contract de închiriere nu a mai fost prelungit de administrație.
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version