Încă 9 autobuze Karsan e-Atak, achiziţionate cu fonduri europene, vor intra pe traseele de transport public din Focşani, a informat, marţi, Primăria.

„Cele nouă autobuze electrice Karsan e-Atak se adaugă celorlalte şapte autobuze electrice Karsan e-Jest care sunt deja folosite, din luna decembrie 2022, de Societatea de Transport Public Focşani. Autobuzele Karsan e-Atak vor fi folosite doar pe traseele din interiorul municipiului. Obiectivul administraţiei locale este ca până la finele acestui an, pe străzile municipiului Focşani să circule doar autobuze electrice”, a precizat Primăria Focşani.

Autobuzele electrice au fost achiziţionate în cadrul proiectului „Modernizarea transportului public în Municipiul Focşani” prin care ne-am propus reducerea poluării în oraş, dar şi asigurarea unor servicii de transport în comun de calitate.

Proiectul, implementat cu fonduri europene, are o valoare de peste 38,4 milioane de lei şi prevede achiziţionarea a 16 autobuze electrice, dintre care nouă de 10 metri şi şapte de şase metri, realizarea a 16 staţii de încărcare lentă, precum şi cinci de încărcare rapidă, precum şi a unui sistem de ticketing şi de informare a călătorilor.

Autobuzele electrice folosite deja pe trasee au, în medie, o autonomie de 170 km, sisteme de informare traseu, sisteme de ticketing şi sunt dotate cu rampă acces pentru persoane cu mobilitate redusă şi podea joasă pentru a permite accesul uşor pentru bătrânii sau părinţii cu cărucior.

În paralel, Societatea de Transport Public Focşani derulează o altă investiţie: amplasarea de panouri fotovoltaice, prin care va asigura un sfert din energia electrică necesară încărcării autobuzelor electrice.

author avatar
Ilie Radulescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version