Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis, marţi după-amiaza, că greva controlorilor de trafic de la ROMATSA este legală.

Sindicaliştii au oprit lucrul la ora 09.00, conform anunţului făcut în urmă cu câteva zile. Şefii ROMATSA au contestat greva în instanţă, de teamă că vor înregistra pierderi masive. Iar după o amânare de câteva ore şi mai multe dezbateri, magistraţii au dat câştig de cauză angajaţilor.

Acuzaţi că forţează nota, deşi au salarii mari raportat la volumul de muncă şi nu vor decât să-şi asigure aşa-numitele “pensii nesimţite”, sindicaliştii de la ROMATSA au decis, în cele din urmă, să suspende greva şi să-şi reia lucrul.

Urmează ca traficul aerian să revină la normal în cel mai scurt timp posibil, dar chiar şi aşa zeci de zboruri au fost deja anulate sau au înregistrat întârzieri semnificative ceea ce înseamnă pagube importante şi mii de oameni dezavantajaţi.

Cu toate acestea, sindicaliştii au atras atenţia că acest conflict de muncă nu a fost încheiat şi că vor da în judecată instituţia invocând nerespectarea mai multor drepturi.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version