Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) precizează că un cetățean român se află printre persoanele decedate în urma accidentului rutier multiplu care a avut loc miercuri dimineața în Ungaria, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Nădlac, iar alți șase români răniți au fost transportați la spitale din Szeged și Mako.

sursă foto DIGI 24

“Conform informațiilor preliminare comunicate de către autoritățile ungare de la fața locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află și un cetățean român. Șase cetățeni români răniți au fost transportați la unitățile sanitare din Szeged și Mako”, se arată în comunicatul MAE.

Autoritățile ungare continuă cercetările, pentru a stabili circumstanțele producerii accidentului și au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.

De asemenea, consulul general al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului și este în legătură permanentă cu reprezentanții poliției ungare și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, care participă la intervenție.

Reprezentantul Oficiului Consular român urmează să se deplaseze de urgență la unitățile medicale menționate, pentru a obține informații suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite și pentru a acorda asistența consulară necesară, mai arată MAE.

Un accident în care au fost implicate 16 autovehicule s-a produs pe o ceața densă, miercuri dimineață, în Ungaria, la 2 km de Vama Nădlac, iar printre mașini se află și un autocar al companiei de transport Eurolines, înmatriculat în România, care venea de la Hamburg și avea ca destinație București.

Potrivit unui bilanț provizoriu, 39 de persoane au fost implicate în accident, dintre care 4 au decedat – inclusiv un român, dar nu din autocar – iar 11 sunt rănite. Patru răniți sunt în stare gravă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version