Ministrul Iulian Matache a cerut astăzi companiei italiene Salini Impregilo să urgenteze lucrările de refacere a celor 200 de metri demolaţi din lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, astfel încât până la sfârşitul anului porţiunea să fie deschisă circulaţiei.

matache-intalnire
Sursă foto: Ministerul Transporturilor

“În funcţie de soluţia finală agreată, MT a solicitat stabilirea unui calendar cu termene precise, care să conducă la îndeplinirea întregului obiectiv al contractului de lucrări. S-a reafirmat, totodată, poziţia părţii române, aceea de a nu plăti în plus faţă de prevederile contractuale”, arată Ministerul Transporturilor într-un comunicat remis redacţiei.

intalnire-matache-constructori
Sursă foto: Ministerul Transporturilor

Circulaţia rutieră a fost închisă de CNADNR în 7 septembrie între Sălişte şi Cunta (zona kilometrului 60), din cauza infiltraţiilor crăpăturilor din fundaţie cauzate de infiltraţii. Porţiunea cu probleme a fost demolată şi va fi refăcută complet pe cheltuiala antreprenorului, promite şeful CNADNR, Narcis Neaga.

Vom vedea dacă firma Salini se va ţine de cuvânt. La 1 iulie, Neaga s-a plâns presei că a inspectat şantierul şi l-a găsit pustiu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version