Conducerea Metrorex anunţă că staţiile de metrou din Bucureşti vor fi debarasate de celebrele automate de sendvişuri şi de ATM-urile bancare.

sursa foto b365.ro
sursa foto b365ro

Decizia a venit după ce un control al specialiştilor de ISU Bucureşti-Ilfov a demonstrat că respectivele automate şi ATM-uri împiedică evacuarea călătorilor în situaţii de urgenţă.

De altfel, Cătălin Homor, directorul general interimar al Metrorex, susţine că acordul dintre instituţia pe care o conduce şi firma care se ocupă de respectivele automate a expirat. Totuşi, şeful Metrorex anunţă că “ca urmare a revizuirii fluxului de călători, Metrorex va stabili noi locaţii pretabile pentru activităţile comerciale, iar aceste locaţii vor fi scoase la licitaţie”.

Conform b365.ro, concluzia specialiştilor de la ISU Bucureşti-Ilfov a fost că “la nivelul vestibulelor cât şi la nivelul peroanelor, au fost identificate diverse puncte de comercializare reprezentate de dozatoare, ATM-uri bancare, etc., dispuse în spaţiile accesibile publicului care, de asemenea, afectează condiţiile de acces, evacuare şi intervenţie, prin diminuarea spaţiilor liber accesibile şi prin riscul de incendiu asociat acestora”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version