Lucian Șova, ministrul Transporturilor, a anunțat miercuri, într-un interviu acordat pentru news.ro, că este încrezător în șansele ca, din martie anul viitor, să putem circula cu metroul în cartierul Drumul Taberei.

Șova recunoaște că mai sunt multe probleme de pus la punct, inclusiv cea cu amenințările venite din partea sindicaliștilor Metrorex care vor să se intre în grevă generală pe motiv că nu sunt mulțumiți de noul contract colectiv de muncă.

Totuși, Șova susține că ‘există o determinare consistentă din partea mea și a conducerii Metrorex de a gestiona dificultățile existente și de a respecta termenul propus, ca în martie 2019 să se poată circula cu metroul în Drumul Taberei. Este un termen ambițios, dar dacă nu îmi propun termene ambițioase înseamnă că mă complac în situația aceasta’.

O mare problemă recunoscută de Șova este faptul că Metrorex are de achitat, conform unei instanțe de judecată, despăgubiri de 188 de milioane de lei către antreprenorul care efectuează lucrarea propriu-zisă.

Cum banii respectivi nu pot veni de la bugetul de stat, șefii Metrorex discută cu CEC Bank și alte două bănci comerciale posibilitatea acordării unui împrumut.

Chiar și așa, problema pare să necesite timp pentru rezolvare, iar antreprenorul susține că această amânare a achitării despăgubirii aduce influențe negative în derularea contractului.

Din acest motiv, Șova anunță că ‘mobilizarea a scăzut, iar proiectul se derulează cu o viteză mai mică decât ar fi trebuit’.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version