Pasajul Olteniței peste Centura Capuitalei va fi deschis circulației, sâmbătă 27 mai, după recepția lucrărilor de construire.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Este un moment mult așteptat de toți cei care locuiesc în zonă, dar și de cei care tranzitează Centura Capitalei. Acest pasaj va fluidiza circulația și va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureștiului”.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol: „Constructorul s-a mobilizat bine în șantier, deși a întâmpinat unele dificultăti, cauzate în special de aprovizionarea cu materiale din Ucraina. Problemele au fost depășite însă și acum suntem siguri că putem da în circulație acest pasaj, care va descongestiona traficul rutier în zona de sud a Capitalei. Pasajul face legătura între București și Popești Leordeni fără ca traficul rutier să se mai intersecteze la nivel cu Centura Capitalei”.

Contractul a fost a semmat de CNAIR cu constructorul italian Itinera SpA, în anul 2019, și a avut la dispoziție 169,5 milioane de lei, fără TVA, asigurate prin POIM.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version