După 5 ani de la semnarea contractului și 3 ani de șantier, pasajul suprateran de la Domnești, de pe Centura rutieră a Bucureștiului, se va deschide circulației la sfârșitul acestei săptămâni.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat, luni, pe Facebook: „Vineri, 11 noiembrie, am convocat Comisia de Recepție la Terminarea Lucrărilor. Este cel de-al doilea proiect finalizat, în ultimile 12 luni, care are ca scop descongestionarea traficului de pe Centura București, după cel de la Mogoșoaia. Anul viitor trebuie să fie finalizate lucrările și la celelalte două pasaje de la Oltenița și Berceni, astfel încât traficul pe centura actuală a capitalei să se desfășoare decent până la finalizarea integrală a A0”.
 
 
„Este un moment așteptat de mult timp de bucureșteni, dar și de cei care tranzitează Capitala pe Centura București. Colaborarea constructivă dintre CNAIR și antreprenor a dat rezultate. Ritmul susținut pentru acest proiect, menținut indiferent de anotimp, face posibilă acum deschidere circulației pe acest pasaj”, a transmis și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.
 
 
Pasajul suprateran de la Domnești, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, a fost construit la intersecția dintre Strada Prelungirea Ghencea-DJ602 și Centura București, în scopul fluentizării traficului rutier din zonă.
 
Antreprenorul este Asocierea Straco Grup-Comnord-Specialist consulting, dar Straco a intrat în insolvanță și a fost înlocuită de CNAIR cu companiile Tracon și Vertatel.
 
Valoarea contractului este de 91,6 milioane de lei, fără TVA, din care 10%, respectiv  8,1 milioane de lei, fără TVA, pentru „diverse şi neprevăzute”. Sursa de finanţare este asigurată din POIM – fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version