Peste 550 de poliţişti de la transporturi au verificat, joi și vineri, 416 de centre de colectare de metale feroase şi neferoase, au depistat 10 infracţiuni și au recuperat 1,2 tone de metale sustrase.

politia, gara, tren

Totul s-a desfățurat în cadrul unei operațiuni organizate simultan în Europa, pentru siguranța transporturilor feroviare, informează Poliția Română.

Este vorba despre cea de-a XI-a acțiune internațională RAIPOL, denumită „24 BLUE RAIL ACTION DAY”. Astfel, în zilele de 10 şi 11 martie a.c., statele RAIPOL participante au desfăşurat controale în staţii şi pe trenurile de călători, pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale din sistemul transporturilor feroviare.

RAIPOL (Reţeaua europeană a forţelor de poliţie transporturi) este o asociaţie internaţională a organizaţiilor statelor membre al UE, cu atribuţii în domeniul menţinerii ordinii şi siguranţei publice în sectorul transporturilor feroviare.

Obiectivul principal al acestei asociaţii este să intensifice, la nivel european, cooperarea poliţienească internaţională pe căile ferate, pentru siguranţa călătorilor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version