Circulaţia rutieră a fost întreruptă vineri, pentru câteva ore, pe Podul Grant, după ce un rost de dilataţie s-a desprins.

Podul Grant (sursa foto b365.ro)
Podul Grant (sursa foto b365.ro)

Incidentul a făcut ca în zonă să se înregistreze mai multe blocaje. Mii de şoferi au avut de suferit, echipajele de poliţie făcând faţă cu greu situaţiei.

Echipele de intervenţie ale Administraţiei Străzilor Bucureşti au avut nevoie de mai mult de trei ore pentru a interveni şi a efectua reparaţii temporare asupra zonei afectate.

Între timp, circulaţia s-a reluat pe Podul Grant. Dar cei de la ASB atrag atenţia că vorbim despre o construcţie a cărei garanţii a expirat în 2011.

Reprezentanţii ASB susţin că ultima reabilitare a podului s-a făcut în perioada 2004-2006, iar garanţia lucrării respective a expirat în 2011. Cei de la ASB atrag atenţia că “din anul 2011 şi până în anul 2016, cei care au gestionat resursele Capitalei nu au alocat bani pentru acest obiectiv şi, prin urmare, până în prezent nu s-a mai făcut nicio investiţie majoră. În toată această perioadă s-au executat doar reparaţii punctuale cu Serviciul tehnic al Administraţiei Străzilor”.

Abia anul acesta, Primăria Capitalei a pus la bătaie 3 milioane de lei pentru evaluarea tehnică a celor 24 de poduri şi pasaje din Bucureşti. Urmează de la începutul anului viitor să se decidă unde, cum şi cât se poate repara.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version