Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis o avertizare meteo cod galben de vreme rea pentru mai multe judeţe din zona Moldovei precum Iaşi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Galaţi şi Vrancea.

sursa foto observatorulph.ro
sursa foto observatorulphro

Avertizarea meteo a fost emisă pentru precipitaţii mixte, polei şi ceaţă. Este de aşteptat ca vizibilitatea să scadă sub 200 de metri, iar izolat chiar sub 50 de metri.

Mai mult, drumurile naţionale şi europene aferente nu vor scăpa. Deja există informaţii conform cărora în mai multe zone se circulă cu dificultate din cauza condiţiilor meteo.

Iar poliţiştii de la INFOTRAFIC atrag atenţia şoferilor aflaţi în zonă că trebuie să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate şi de starea carosabilului.

De asemenea, şoferii care se aventurează prin zona Moldovei trebuie “mărească distanţa în mers, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire”.

În altă ordine de idei, cei de la INFOTRAFIC atrag atenţia şi că “fiind început de vacanţă, în a doua parte a zilei traficul rutier se va intensifica semnificativ pe principalele drumuri naţionale, în special pe DN1 Bucureşti – Braşov. Este de aşteptat ca în orele următoare să se formeze coloane de autovehicule la intrarea în Comarnic şi în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei. Întrucât partea carosabilă este umedă, îi sfătuim pe conducătorii auto care vor încheia coloanele să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp. Este posibil să se formeze coloane şi pe autostrăzile A1 Arad – Nădlac şi M43 din Ungaria, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version