Primăria Sectorului 1 al Capitalei vrea să-i abiliteze pe polițiștii din subordine să aplice amenzi pentru staționarea oricărui tip de vehicul pe spațiile verzi, scuarurile și aliniamentele plantate în lungul bulevardelor, străzilor și trotuarelor, dar și pe terenuri libere, neproductive din intravilan. (Vezi documente la finalul articolului)

masini parcate neregulamentar

Amenzile vor fi între 250 – 500 de lei pentru persoanele fizice și între 500 – 1.000 lei pentru persoanele juridice, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi dezbătut în ședința din 31 august a Consiliului Local Sector 1.

Contravenientul va putea achita jumătate din minimul amenzii în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, persoanele abilitate să aplice sancțiunea făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal.

“Refacerea și protejarea mediului înconjurător reprezintă o prioritate în activitatea municipalității, în vederea creării unui mediu prielnic pentru dezvoltarea calității vieții, atât în prezent, cât și pentru generațiile viitoare. În ultimii ani, s-a constatat că suprafețele definite ca spații verzi au fost diminuate din cauza distrugerii acestora, a schimbării destinației lor și a impactului negativ al unor activități economice și sociale”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Download (DOC, 10KB)

Download (DOC, 13KB)

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version