La câteva zile după ce primarul Gabriela Firea anunţa public că a ajuns, în colaborare cu RATB, la concluzia că Bucureştiul are nevoie de benzi unice pentru transportul în comun, autorităţile au şi stabilit bulevardele ce urmează a fi “sacrificate”.

sursa foto b365.ro
sursa foto b365.ro

Vor fi instalate aceste benzi unice pe mai mult de 20 de kilometri, respectiv pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, şoseaua Kiseleff, bulevardul Lascăr Catargiu, bulevardul Gheorghe Magheru, bulevardul Nicolae Bălcescu, bulevardul Unirii, bulevardul Decebal, Splaiul Independenţei, bulevardul Dimitrie Cantemir, bulevardul Tineretului, Calea Văcăreştilor şi bulevardul Iuliu Maniu.

Cei de la RATB susţin că benzile unice pentru transportul în comun asigură îmbunătăţirea siguranţei în circulaţie, optimizarea exploatării a transportului în comun, reducerea consumului de combustibil, creşterea confortului oferit şi diminuarea poluării.

Rămâne ca variantele propuse să fie analizate de Specialişti ai Administraţiei Străzilor, în colaborare cu Poliţia Rutieră, iar apoi să se stabilească data din care se va începe delimitarea benzilor unice.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version