Mitingul programat pentru 10 decembrie de COTAR 7.000 de autobuze, microbuze şi taxiuri în faţa Guvernului, urmat de un marş până în faţa Primăriei Capitalei şi a sediului ASF, nu a fost autorizat de Municipalitatea Bucureştilor.

protest, rca,-miting-assai-550x308

În aceste condiţii, Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR, mobilizează un protest la nivel naţional împreună cu alte asociaţii de transportatori, ameninţând că iau în calcul chiar plata unei amenzi de 10.000 de lei.

“COTAR a luat legătura cu majoritatea organizaţiilor patronale din transport şi împreună vom depune o nouă cerere, pentru a organiza un protest la nivel naţional al transportatorilor rutieri.  Totodată, anunţăm public faptul că la dată când vom anunţa  protestul, sperăm ca  Primăria Capitalei să ne dea aprobare. În caz contrar, vom declanşa un protest spontan”, avertizează el.

Suntem dispuşi să plătim inclusiv amenda de 10 000 de lei dacă nu ni se va da dreptul la organizarea unui protest. Considerăm că Art. 30 din Constituţia României, privind dreptul la libertatea de exprimare este inviolabil, însă este încălcat de autoritatea publică locală”, reclamă Vasile Ştefănescu.

COTAR îşi exprima public “regretul pentru modul în care Primăria Municipiului Bucureşti a soluţionat cererea de miting şi îşi exprimă speranţa că noua cerere va fi soluţionată favorabil, în acord cu prevederile constituţionale”, mai spune liderul Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România.

Negocieri la Primărie

Ştefănescu precizează că a avut ieri discuţii cu noul primar general interimar al Bucureştilor, Răzvan Sava, pe tema problemelor reclamate de COTAR cu privire la Direcţia de Transport a municipalităţii.

“Primarul general ne-a promis un plan de măsuri pe care îl va comunica în câteva zile”, spune liderul COTAR.

Negocieri şi la ASF

“Tot ieri ne-am întâlnit, la Autoritatea de Supravegere Financiară, cu domnul Marius Vorniceanu, vicepreşedinte al instituţiei. La întâlnire au participat mai multe organizaţii patronale din transport. Concluzia ar fi cam aceeaşi:  multe promisiuni. Au dat termen asigurătorilor să vină, în primul rând, cu nota de fundamentare pentru aceste măriri aberante ale poliţelor RCA de până la 400%. Au promis că pentru transportul local se va scoate din poliţa RCA cartea verde. Aşteaptă ca asigurătorii să vină cu preţuri reale, justificate, până la 31.12.2015”, mai spune Ştefănescu.

În opinia membrilor COTAR, “această taxă obligatorie RCA este o problemă naţională, nu numai a transportatorilor”.

“Pentru cetăţenii posesori de autoturism taxa s-a dublat din decembrie anul trecut până în prezent, înregistrând o creştere de 100% nejustificată, percepută de către societăţile de asigurări. Toate aceste promisiuni sunt doar vorbe goale, dacă nu vedem şi punerea lor în aplicare. Nu mai suntem dispuşi să fim căpuşaţi de către aceştia (asigurători – n.r.)”, conchide VasileŞtefănescu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version