Reprezentanții Primăriei Capitalei anunță că în centrul Bucureștiului ar putea apărea, în câțiva ani, o nouă parcare subterană după modelul celei din Piața Universității.

Piata Constitutiei ar urma sa devina exclusiv pietonala (sursa foto romaniatv.net)
Piata Constitutiei ar urma sa devina exclusiv pietonala (sursa foto romaniatv.net)

De această dată, noua parcare ar urma să apară în Piața Constituției, iar capacitatea ei să fie de 988 de locuri pentru mașini și 36 de locuri pentru motociclete.

Lucrările ar urma să dureze 30 de luni, de la data în care se aprobă deschiderea șantierului, iar zona de deasupra parcării ar urma să devină exclusiv pietonală.

Proiectul prevede ca Piața Constituției să fie legată prin pavimente unitare de zona Mănăstirii Antim și de Piața Unirii, urmând ca în Piața Constituției, la nivel suprateran, să se amenejeze un spațiu pietonal cu mobilier urban specific și o fântână tip “fog”.

Reprezentanții Primăriei Capitalei susțin că “prin construirea parcării subterane se eliberează spaţiul public suprateran de prezenţa agresivă a maşinilor, redând pietonilor întreaga suprafaţă a pieţei”.

Consiliul General al Municipiului București trebuie să-și dea miercuri votul pe acest proiect care ar putea costa în jur de 45,7 milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version