Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat public, marți, că nu renunță la ideea de a introduce în București benzi unice pentru transportul în comun.

Firea a avut o astfel de inițiativă chiar și la începutul acestui an, când s-a încercat introducerea unor benzi unice pentru autobuzele care leagă Piața Presei de centrul Capitalei prin Bulevardul Dorobanți.

Ideea s-a dovedit a fi un fiasco, în condițiile în care au apărut mari ambuteiaje în zona de nord a Capitalei. Firea a revenit rapid asupra ideii, dar a ținut să precizeze că, de fapt, a fost vorba doar despre un proiect, despre un exercițiu.

Marți, Firea a anunțat că “împreună cu Brigada Rutieră stabilim exact care sunt zonele în care vor funcționa benzile unice. De această dată vom pregăti mult mai bine implementarea sistemului. Nu avem de ce să renunțăm la un proiect care a fost deja aplicat în toate marile capitale europene. E adevărat, însă, că trebuie o mai bună pregătire, o mai bună informare a publicului și trebuie să mai luăm câteva măsuri înainte de a anunța și a debuta traseele de benzi unice”.

Firea anunță pentru toamnă și alte modificări în traficul din Capitală, una dintre schimbări urmând a fi interzicerea parcării gratuite în zone în care există parcări publice sau private.

Pe de altă parte, edilul a recunoscut că “am demarat procedurile de licitație pentru parcările prevăzute de Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, dar drumul este lung de la decizie la tăierea unei panglici”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version