UPDATE ora 12.00: Protestul s-a încheiat cu trei ore mai devreme, după ce delegația transportatorilor a ieșit din sediul Guvernului cu promisiunea fermă din partea ministrului Răzvan Cuc că ordonanțele de urgență vor fi adoptate în prima ședință a Executivului.

Protestul transportatorilor, declanșat miercuri dimineață în Piața Victoriei din București, continuă până la finalizarea negocierilor cu ministrul Răzvan Cuc, care vor începe la ora 11.00 la sediul Guvernului.

foto Jean Mihai Pâlșu

Augustin Hagiu, președintele FORT, a declarat că “am primit înțelegere de la ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, cu care ne-am întâlnit și azi-dimineață, o să intrăm o delegație la Guvern, la ora 11.00, să parcurgem cele două ordonanțe – care nu aduc niciun prejudiciu bugetului de stat, ci dimpotrivă, aduc bani la bugetul de stat. Noi cerem 3 lucruri: să se elimine transportul ilicit – respectiv sintagma “în mod repetat” din Legea taximetriei,
prelungirea programelor de transport – județean și interjudețean – pentru că trei curți de apel au suspendat OMT 1824/2018 – și trecerea rent-a car sub tutela ARR, adică în “grădina” Ministerului Transporturilor”.

foto Jean Mihai Pâlșu

Hagiu a precizat că a avut până acum 6 întâlniri cu ministrul Răzvan Cuc, “care și-a întrerupt programul de la Parlament să se întâlnească cu noi”.

“În sfârșit, un ministru se ocupă de noi, intrăm să vedem ultima variantă a celor două proiecte de OUG. Avem promisiunea că săptămâna viitoare vor intra în ședința de Guvern. Este clar că suntem pe drumul cel bun și că vom pleca de aici cu problema rezolvată”, a încheiat Hagiu.

author avatar
Ilie Radulescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version