Consiliul General al Municipiului București pregătește schimbări semnificative în ceea ce privește Regia Autonomă de Transport București.

Joi, la următorea ședință a CGMB, se va da votul final pe proiectul care prevede transformarea RATB în societate pe acțiuni.

Este vorba despre votul de care Orlando Culea, consilier al Partidului Social Democrat, are nevoie pentru a prelua proiectul și a-l duce la bun sfârșit.

Se vorbește despre transformarea RATB în societate pe acțiuni de circa doi ani, dar termenul la care să fie pus în practică acest lucru a tot fost amânat.

Acum, RATB ar urma să preia numele de Societatea de Transport București, iar acționarii vor fi Primăria București și Primăria Ilfov, instituții care vor pune la bătaie un capital social de peste 129 de milioane de lei.

Reprezentanții Primăriei București dau asigurări că toți angajații RATB vor fi preluați și reîncadrați pe funcțiile avute și anunță că principalul obiectiv va fi dezvoltarea transportului în comun de așa natură încât să lege perfect București cu Ilfov.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version