Site-ul Roviniete.ro este autorizat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (C.N.A.D.N.R.) să ofere şoferilor care circulă pe drumurile naţionale din România posibilitatea de a cumpăra roviniete online.

cumpara rovinieta online
cumpara rovinieta online

Pe site există un calculator care ajută la aflarea costului rovinietei pentru orice tip de autovehicul (categoriile A, B,C, D, E sau F) şi pentru o anumită perioadă (o zi, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni).

Totodată, poate fi verificată valabilitatea rovinietei actuale şi un serviciu de alertă pentru momentul în care rovinieta expiră.

Posibilitatea de a plăti online taxa de drum din România este acordată atât persoanelor fizice, cât şi juridice.

Amenzile pentru lipsa rovinietei sunt cuprinse între 250 şi 4.500 de lei, potrivit O.G. nr. 15/2002 şi a Ordinul nr. 769/2010 privind normele metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România. prin contractul nr. 93/17339/27.08.2007. Astfel, eşti scutit de alergătură şi timp pierdut.

Paşii pentru a putea cumpăra o rovinietă online:

  1. Intră pe https://www.roviniete.ro/, selectează tipul autovehiculului şi data intrării în vigoare a rovinietei, apoi apasă pe butonul “Continuă”.
  2. Alege perioada pentru care ai nevoie de rovinieta online: 7, 30, 90 de zile sau 12 luni şi modalitate de plată: prin card bancar, ordin de plată sau plata la bancă, BT24 Banca Transilvania sau 24 Banking BCR.
  3. Completează formularul cu datele personale şi cele ale maşinii. Alege tipul de persoană, fizică sau juridică, scrie adresa de livrare, numărul de înmatriculare şi însemnul de stat al autovehiculului, numele şi prenumele posesorului auto, numărul de telefon şi adresa de e-mail.
  4. Bifează căsuţa “Accept termeni şi condiţii” şi aşteaptă rovinieta pe adresa de e-mail, în cazul în care ai achitat prin card bancar sau la adresa de livrare, în cazul în care ai plătit rovinieta online prin ordin de plată. Imediat ce vom primi confirmarea de plată, rovinieta îţi va fi livrată prin intermediul unei firme de curierat rapid, în maxim 48 de ore lucrătoare de la plasarea comenzii / confirmarea plăţii. Taxa de drum achitată prin intermediul site-ului Roviniete.ro include T.V.A. şi livrarea gratuită prin e-mail.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version