Salariile vor fi majorate cu 10% la CFR Călători, iar cei 11.260 de angajați vor primi și tichete de masă în valoare de 20 de lei pentru perioada 1 iunie – 30 noiembrie, iar ulterior acestea vor avea valoarea maximă prevăzută de lege, dar nu mai mult de 30 lei/tichet. 

Aceste prevederi au fost convenite în Contractul Colectiv de Muncă, semnat de Administraţia CFR Călători şi organizaţiile sindicale reprezentative, potrivit unui comunicat al companiei, transmis în 26 mai.

Totodată, angajaţii CFR Călători vor avea posibilitatea stabilirii clasei de salarizare prin negociere individuală, pe perioada de valabilitate a Contractului Colectiv de Muncă.

Printre beneficii se mai numără: modificări aduse Anexei nr. 2 din CCM cu privire la salarizarea corespunzătoare funcţiilor prevăzute în CCM, precum şi modificarea limitelor de salarizare pentru fiecare funcţie prevăzută în Anexa Nr. 2 din CCM cu acordarea unei clase de salarizare în plus.

În schimb, părțile au convenit ca „numărul experţilor sociali să fie diminuat de la 29 la 15, cu îngheţarea salarizării la nivelul avut, iar logistica necesară va fi dată în comodat organizaţiilor sindicale”, se precizează în comunicat. 

Părțile „au pus accent pe stabilitate socială”, iar prin intermediul CCM, se va asigura protecţia salariaţilor în sensul menţinerii drepturilor avute până în prezent: tichete de masă, ajutoare materiale pentru evenimente familiale etc.

Reprezentanţii companiei susţin că „majorările salariale sunt bazate pe creşterea eficienţei şi productivităţii muncii prestate, pe utilizarea judicioasă a resurselor şi optimizarea consumurilor de materii prime şi materiale”.

În corelaţie cu solicitările şi atentă la nevoile tuturor angajaţilor săi, Administraţia CFR Călători a iniţiat negocieri concentrate începând cu data de 11 aprilie a.c. pentru încheierea noului Contract Colectiv de Muncă, pentru ca acesta să intre în vigoare cât mai repede posibil, o dată cu înregistrarea la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Administraţia CFR Călători mulţumeşte acelor parteneri sociali care au înţeles că punerea în aplicare cu celeritate a noului CCM, ce aduce condiţii mai bune întregului personal al CFR Călători, este mai importantă decât ‘ascunderea’ în spatele unor solicitări imposibil de atins ce aduceau beneficii doar anumitor categorii profesionale”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, „partenerii sociali au înţeles că diminuarea numărului şi restrângerea beneficiilor acelor categorii profesionale este o dovadă de maturitate în negocieri”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version