Pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii din Capitală se deschide vineri, 27 noiembrie, Bucharest Christmas Market – eveniment organizat de municipalitate pentru al patrulea an consecutiv.

Poster_concert iarna, bucharest christmas

Timp de o luna, în fiecare zi între orele 11:00 – 22:00, vizitatorii sunt aşteptaţi de comercianţi din întreaga ţară în cele 60 de căsute, cu o gama variată de produse: ceramică pictată, icoane, măşti traditionale, jucarii din lemn, instrumente muzicale, bijuterii, decoratiuni si ornamente specifice sarbatorilor de iarna, dulceturi, miere si siropuri.

În zona gastronomica vor putea fi degustate preparate calde, pregatite dupa retete traditionale.

Totodata, unii dintre mesterii prezenti la târg vor confectiona pe loc obiecte si podoabe.

Cea mai frumoasa casuta din targ va fi premiata anul acesta: in perioada 18-22 decembrie, bucurestenii vor putea alege prin vot, la fata locului, cel mai frumos decor, produsele preferate, dar si cea mai calduroasa servire, intrand astfel in cursa pentru premiile zilnice oferite de organizatori.

Concerte

Timp de 19 seri vor urca pe scena din Piata Universitatii artişti consacraţi: Iris si Cristi Minculescu, Pheonix, Trooper, Mircea Vintila, Directia 5, Proconsul, Smiley, El Negro, Bere Gratis, Tapinarii, Fuego, Hara, Paula Seling, Firma, Coma, Moonlight Breakfast, Antonia, Holograf, Taxi, Emric Imre, Ducu Bertzi, Provincialii, Narcisa Suciu, Pepe,  Delia, Luminita Anghel, Marcel Pavel, Loredana.

concert iarna, bucharest christmas 2

Vor susţine reprezentaţii şi ansambluri, grupuri de copii si de colindatori, coruri orchestre si fanfare – Corul de copii Allegretto, Corul Divina Armonia, Corul Radio, Spirit Vienna Orchestra etc..

Casa lui Moş Crăciun

Copiii isi pot lasa si anul acesta scrisorile cu dorinte si ganduri bune in cutia postala din casa lui Mos Craciun – care îi va aştepta în seara de 12 decembrie, langa semineu, cu bradul impodobit si daruri multe.

Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun!

Campania umanitară „Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun!…”, organizata an de an, incurajeaza oamenii sa doneze carti si jucarii, facand un apel la solidaritate si implicare sociala pentru copii aflati in dificultate, la care Mos Craciun nu ajunge prea usor.

 

Ziua Naţională 

Ziua Nationala a Romaniei va fi celebrata in 1 Decembrie printr-un spectacol folcloric special, sustinut de artisti consacrati precum: Sofia Vicoveanca, Lavinia Goste, Traian si Valeria Ilea, Laura Lavric, Veta Biris, Dinu Iancu Salajanu, acompaniati de Orchestra Nationala Valahia – condusa de maestrul dirijor Marius Zorila.

Inscris in reteaua celor mai importante targuri de Craciun din Europa, Christmas Markets //www.christmasmarkets.com/ este dedicat tuturor categoriilor de public, intrarea fiind libera la toate manifestarile.

Stitched Panorama

La editia de anul trecut, bradul de Craciun a ocupat locul al XVII lea intr-un clasament international – The Greatest Christmas Trees of 2014: http://www.placestoseeinyourlifetime.com/the-greatest-christmas-trees-in-2014-14841/?utm_content=buffer2f645&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

100.000 de vizitatori s-au bucurat la editia de anul trecut de atmosfera sarbatorilor de iarna, de concerte, spectacole de muzica populara, traditii si obiceiuri din toate zonele tarii, precum si de un decor de poveste.

author avatar
Adrian Nicolae
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version